Zelfverdedigingscursus voor 12+

De data van de tweede periode 2016 - 2017 zijn de volgende:

  • Tijd: maandag 18.00 - 19.00
  • Locatie: Vriesman Dojo, Veemarkt 151 Amsterdam
  • Kosten: 40 euro (5 lessen)

Graag van tevoren inschrijven via email.Vaak vragen mensen mij of ik mezelf kan verdedigen wanneer ik wordt aangevallen op straat. Eerlijk gezegd weet ik het antwoord niet, want ik ben nog nooit op straat aangevallen. Ik heb ooit gehoord dat een “meester van Aikido” hetzelfde antwoord gaf op een dergelijke vraag. Hij zei daarbij: “Ik ben nog nooit aangevallen. Dit komt waarschijnlijk door de dagelijkse training, waardoor je innerlijke kracht sterker wordt en je meer inzicht krijgt. Dat maak je weerbaar, zodat mensen je niet durven aan te vallen”.

Het is van groot belang dat meiden weerbaarder worden en meer zelfvertrouwen krijgen, zodat ze geen gemakkelijk doelwit vormen voor mogelijke aanvallen.

Deze zelfverdedigingscursus is gebaseerd op de volgende drie principes:
  1. Weerbare houding
  2. Rustig blijven
  3. Verdediging zonder vechten

Op basis van deze principes zullen veel situaties worden nagebootst in de les: wat doe je als je plotseling wordt vastgepakt; als iemand dreigend voor je gaat staan; als iemand wil dat je met hem meeloopt; als iemand je telefoon wil afpakken; als een vriendin wordt aangevallen. Oplossingen voor dergelijke situaties vergroten je zelfvertrouwen.